Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar Mantelzorg: Herkennen, erkennen en begeleiden van medewerkers met mantelzorgtaken

20/04/2023, 15:00 - 16:30

Investeer in jouw kennis over wat mantelzorg betekent voor professionals in relatie tot het werk! Wil je als professional jouw kennis vergroten over de dynamiek en impact van mantelzorg op medewerkers, het team en leidinggevende? Wil je een beeld krijgen of en zo ja hoe mantelzorg structureel agendeert en integreert in beleid, toepassing van regelingen en begeleiding van jouw medewerkers? Volg dan het webinar over de dynamiek van mantelzorg in relatie tot het werk.

Tijdens dit webinar gaan we interactief aan de slag om de kennis over mantelzorg te verdiepen.

Onderwerpen zijn:

Wanneer is er sprake van mantelzorg?
Hoe her- en erken je medewerkers met mantelzorgtaken?
Is een medewerker wel/niet ziek bij mantelzorg?
Vervolgens kijken we naar het persoonlijk onderliggend proces bij medewerkers (ijsbergmodel) dat overbelasting en uitval door mantelzorg kan voorkomen.
Hoe kan een medewerker regie nemen in het maken van keuzes? Van overleven naar leven!
Wat zijn dilemma’s bij HRM-professionals, leidinggevenden en het team en wat is er nodig om dilemma’s te voorkomen?

Kortom; In dit webinar besteed je aandacht aan de dilemma’s met betrekking tot mantelzorg en werk voor de gehele organisatie.

Doelgroep

Dit webinar is exclusief voor leden van Flever. Bedoeld voor HRM professionals, beleidsmedewerkers vitaliteit, opleidingsadviseurs, Arbo coördinatoren, verzuimcoaches, bedrijfsmaatschappelijk werk en leidinggevenden/teamhoofden, die graag verdieping willen op de dynamiek van werk en mantelzorg.

Visie

In dit webinar gaan we uit van een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer. We geloven dat werkgevers hun medewerkers kunnen faciliteren om zelfregie en verantwoordelijkheid te nemen. Daarvoor is een cultuur nodig waar wederzijds begrip is voor elkaars belangen en maatwerkoplossingen mogelijk zijn. Zakelijk en sociaal!

Begeleiding

De begeleiding wordt verzorgd door Heidi Sprekelmeyer van bureau Jong en Veer. Kijk voor meer informatie hier

Kosten

Deelname is voor leden van Flever gratis. Voor niet-leden kost de deelname € 25,- (exclusief btw). Let op: aanmelden is niet vrijblijvend. Kosteloos annuleren kan tot 5 dagen voor aanvang van de bijeenkomst. Daarna wordt € 50,- in rekening gebracht (ook bij no-show).

Meer informatie

In het webinar wordt mede gebruik gemaakt van de ontwikkelde kennissite voor professionals in zorg en welzijn: Kennissite werk en mantelzorg in zorg en welzijn. Op deze site vind je inspiratie en concrete voorbeelden over wat je moet weten en wat je kunt doen als het gaat om de combinatie van werk en mantelzorg bespreekbaar te maken.

Heb je vragen of wil je meer informatie over dit webinar? Neem dan contact op met Ilse Weijer (i.weijer@flever.nl )

Gegevens

Datum:
20/04/2023
Tijd:
15:00 - 16:30
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Online