Kom zorgen dan

15-02-2023

Dat de zorg nu en straks meer personeel nodig heeft is duidelijk. De eerste stap daarvoor is het enthousiasmeren van de zorgverleners van de toekomst, namelijk jongeren op de middelbare school.Daarom starten we het nieuwe label ‘Kom zorgen dan’. Het is ontwikkeld door de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus – waaronder Flever – en bureau Mensch.

Dit label is de jongerenversie van de succesvolle campagne ‘Ik Zorg’. Via aansprekende communicatie-uitingen worden jongeren naar www.ontdekdezorg.nl/studie geleid, waarop zij alle relevantie informatie kunnen vinden over wat het werken in de zorg inhoudt.

Doe mee!
Het label is net als de ‘Ik Zorg’-campagne open source: elke zorg- en welzijnsorganisatie en onderwijsinstelling wordt uitgenodigd om ook via ‘Kom zorgen dan!’ te communiceren richting jongeren. De toolkit is te downloaden hier .Er zijn uitingen gemaakt vanuit ziekenhuiszorg, ouderenzorg, GGZ, gehandicaptenzorg, eerstelijnszorg, jeugdzorg en welzijn. In de toekomst kunnen nieuwe uitingen toegevoegd worden. Als organisatie kun je deze nieuwe middelen gemakkelijk aanpassen naar beroepen binnen jouw organisatie, zoals: ‘Hart van goud? Word verzorgende dan!’ of ‘Geboren captain? Word begeleider dan!’.